nedeľa 15. apríla 2018

Obeta za naše hriechy


   Deti moje, toto vám píšem, aby ste nehrešili. Ale keby niekto zhrešil, máme u Otca zástancu: Ježiša Krista, spravodlivého. On je zmiernou obetou za naše hriechy; a nielen za naše, ale aj za hriechy celého sveta.
   Podľa toho vieme, že sme ho poznali, ak zachovávame jeho prikázania. Kto hovorí: „Poznám ho,“ a nezachováva jeho prikázania, je luhár a niet v ňom pravdy. Kto však zachováva jeho slovo, v tom je Božia láska naozaj dokonalá.
   V tomto úryvku zo Svätého Písma 1 Jn 2,1-5a je tu opäť výzva k nádeji a vlastne aj výzva k obráteniu. Veta: "On je zmiernou obetou za naše hriechy; a nielen za naše, ale aj za hriechy celého sveta." je neuveriteľne optimistická. Za to zlé, čo tu bolo, čo je a čo bude, je už raz a navždy obeť podaná. Inými slovami: všetko môže byť odpustené, Boží dar zmierenia je pripravený. Ide len o to, obrátiť sa, čiže prijať to, čo Boh pripravil. Táto pravda je často zabúdaná. Občas niekto propaguje, že je potrebné uzmieriť Krista. Ale podľa Písma on sám je našim zmierením. Našou úlohou je poprosiť o odpustenie.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára